Facebook

Foglalkoztatási támogatások: elektronikus ügyintézéssel

A munkáltatókat, egyéni vállalkozókat érintő, fontos jogszabályi változásról tájékoztat a Fejér Megyei Kormányhivatal. A foglalkoztatási célú támogatások kérelmeit 2019. január 1-jétől a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatalaiban a foglalkoztatási osztályok (korábbi nevükön: munkaügyi kirendeltségek) elektronikus formában fogadják be a cégektől, szervezetektől, egyéni vállalkozóktól. 

 

Az ügyfélkapuval rendelkező egyéni vállalkozók és a cégkapuval rendelkező munkáltatók e-papír szolgáltatás igénybevételével tudják beküldeni kérelmeiket, míg a hivatali kapuval rendelkező munkáltatók hivatali kapun keresztül. 

 

Az e-papír szolgáltatás elérhető az https://epapir.gov.hu/ oldalon. Az e-papír szolgáltatás igénybevételéhez a Fejér Megyei Kormányhivatal segédletet állított össze a foglalkoztatók számára, amelyet a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain dolgozó szakemberek – igény esetén – rendelkezésre bocsátanak. 

 

A támogatások igényléséhez szükséges "kérelemcsomagot" a foglalkoztatók továbbra is a foglalkoztatási osztályok ügyintézőitől tudják beszerezni. A járási hivatalokban természetesen továbbra is készséggel állnak a munkáltatók rendelkezésére személyesen is, hogy a támogatási formák, támogatási kérelmek kapcsán vagy az elektronikus benyújtás folyamatában is szakmai segítséget tudjanak nyújtani.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal)


2019-02-19 13:35:22