Facebook

Tájékoztató

2020.09.21-től érvényes eljárás rend az alapellátásban:

 

1. A légúti panaszokkal rendelkező vagy lázas beteg személyes megjelenés helyett, telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával. A telefonos konzultáció során a tünetek alapján tisztázandó, hogy felmerül-e COVID-19 gyanúja.

 

2. Járványügyi megfigyelés szükséges annak, aki szoros kapcsolatba került korona vírusos beteggel a tünetek kialakulását megelőző 2 napban. A szoros kontaktusba került személyeket 10 napig járványügyi megfigyelés alá kell helyezni otthonában.

 

3. A korona vírus jellemző tünetei: hirtelen kezdődő köhögés, láz, nehézlégzés, hirtelen kezdetű szaglásvesztés, íz érzés hiánya. Gyakori tünetek még: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás vagy hasmenés.

 

4. A jelenlegi járványügyi helyzetben az alapellátásban a személyes betegvizsgálat helyett a telemedicina szolgáltatásai: távkonzultáció, elektronikus receptírás kerül előtérben. Beutalókat, igazolásokat az előzetes konzultáció után soron kívül kiadjuk. 

 

5. A középiskolás korúak között egyre gyakoribb a vírus megjelenése, ezért kérem a szoros kontaktusba kerültek részéről a telefonos értesítést. 

 

Dr. Taubert Márta

Házi gyermekorvos


2020-09-22 12:32:10